Datum prihoda
Datum odhoda
Število gostov

Vina

V Hiši vina Cuk prodajamo le lastna stekleničena vina. Vinograde obdeluje družina na 2,7 hektara, približno 14.000 trt. Pridelujemo 7 belih in 3 rdeče vrste. To so laški rizling, renski rizling, beli pinot, sivi pinot, modri pinot, sauvignon blanc, dišeči traminec, rumeni muškat, zweigelt in modra frankinja. Vse vino v kleti Cukovih je vrhunsko in se stekleniči.

Vznemirjajoče, žgečkljivo, drugačno …

MATIJA (2018)

PENEČE VINO – ROSÉ – EXTRA SUHO

Je zelo suha rosé penina, pripravljena po klasični metodi fermentacije v steklenici. Zvrst modrega pinota, modre frankinje in zweigelta. Zaznamujejo jo sadnost in prijetne kisline.

ERIK (2016)

PENEČE VINO – BELO – EXTRA SUHO

Je zelo suha bela penina, pripravljena po klasični metodi fermentacije v steklenici. Zvrst belega pinota, sivega pinota in rumenega muškata. Zaznamujejo jo prijetne arome in okus dozorelega grozdja.

Sveže, mlado, moderno …

BIDERMAJER (2020)

SUHO

Zvrst sivega pinota, sauvignona, rumenega muškata in belega pinota. Je sveže, lahko poletno vino, ki tvori iz vseh zgoraj naštetih sort tvori lep travniški »BIDERMAJER« šopek cvetlic.

PIROŠKINE SOLZE (2020)

ROSÉ – SUHO

Zvrst modrega pinota, modre frankinje in zweigelta. Rosé vino nežno rožnate barve. S svojimi prijetnimi kislinami in nižjo vsebnostjo alkohola je zelo primeren za pitje v prijetni družbi na sončni terasi. Legendo ljubezni med Piroško in Hadikom pa vam bomo z veseljem razkrili v nadaljevanju.

SILLER (2019)

RDEČE VINO – SUHO

Na stopnici med roséji in rdečimi vini stoji Siller, ki je mlado, sadno in sveže rdeče vino z lepo cvetlico in barvo. Je zvrst modre frankinje, zweigelta in modrega pinota. Vino je karakterno, a vseeno zaokroženo.

SAUVIGNON BLANC (2020)

SUHO

Je aromatična sorta z izredno lepo svežo kislino v polsladki obliki. Zelo primeren je za pitje v mešani družbi, kajti ljubitelji suhih vin ga bodo »ŠE SPREJELI«, medtem ko ga bodo ljubitelji slajših vin »ŽE SPREJELI«.

RUMENI MUŠKAT (2019)

POLSLADKO

Je nežno polsladko vino s tipično muškatno aromo. Harmonija preostanka sladkorja in nežnih kislin ter muškatne arome prepriča tudi marsikaterega moškega. Je vino, pri katerem bo nežnejši spol z veseljem privolil za še kak kozarec. Pravimo mu tudi žensko vino, če ga pijejo moški.

KINDERMACHER (2019)

POLSLADKO

Zvrst sauvignona, sivega pinota in rumenega muškata. Je nežno polsladko vino z aromo čajevke (rumena vrtnica). Zaradi vsebnosti nižjih kislin je primerno tudi za dopoldansko pitje. Če se ga pije v popoldanskih oziroma večernih urah, je lahko posledica razneženosti in dobre volje pri nežnejšem spolu. Zato ga v nekaterih državah imenujejo tudi »kindermacher« vino.

Karakterno, konkretno, klasično …

LAŠKI RIZLING
(2019)

SUHO

Je kraljica vin, ki nam v suhi podobi predstavlja značaj Lendavskih Goric. Njegove sadne note nas spominjajo na citruse, ki so prepoznavni znak dozorelega laškega rizlinga. Kombinacija preostanka sladkorja in kislin vas popelje v svet, ki ga lahko začutite v Lendavskih Goricah.

RENSKI RIZLING (2019)

SUHO

Kralj belih vin ali kot radi rečemo mi vino za kralje in kraljice. Sodi v višjo kategorijo vin. Je kompleksno, moško, alkoholno močnejše vino, ki pa v ozadju z nežno cvetico modrih spominčic vino ublaži in naredi elegantno.

LENDAVSKI RIZLING (2020)

POLSUHO

Tu smo združili kraljico in kralja vin. Kombinacija laškega in renskega rizlinga.
Vino na spodnji meji kategorije posluho vino združuje eleganco laškega rizlinga in konkretno konstrukcijo renskega rizlinga. Kombinacija obeh sort je naredila vino posebno. Preostanek sladkorja zaokroži celotno zgodbo in doda vinu svoj edinstven “šlif”.

BELI PINOT

(2020)

POLSUHO

Bratranec chardonnayja. Sodi v višjo kategorijo vin. Vino je kompleksno, a vseeno uglajeno kot sodobni moški. Je alkoholno močnejše vino. Kombinacija sadnih not, kislin in barve je naredila vino enkratno in posebno. Sodi med bolj priljubljene sorte našega kletarja.

Preizkušeno, uveljavljeno, ustaljeno …

HADIKOVA KRI (2018)

SUHO

Zvrst modrega pinota, modre frankinje in zweigelta. Združili smo Francoza, Nemca in Avstrijca. Kljub ponosnim značilnostim vseh treh sort nam je uspela zelo lepa rubinasta barva, ki jo spremljajo markantnost, uglajenost, posebnost in velikost vina. Pijemo ga tudi v znak in spoštovanje naše bogate lendavske zgodovine, ki jo je zaznamoval tudi Mihael Hadik, padli vojskovodja iz časa Turkov.

BANFFY’S (2017)

MODRI PINOT – SUHO

Je 100-odstotni modri pinot. Grozdje je bilo v času trgatve visoko dozorelo, kar dokazujeta temno rdeča barva in višja vsebnost alkohola. Čutiti je suho zrelo sadje in okus domače babičine marmelade, ki nas popeljejo v radovednost … Zakaj ravno ime Banffy’s?

Dozorelo, elegantno, drugačno …

ŠEFOVO VINO (2015)

SUHO

Izbrano zvrst modrega pinota, modre frankinje in zweigelta smo za 18 mesecev dali zoreti v 300-litrske hrastove sode. Tako je nastala limitirana in edinstvena serija Šefovega vina, saj smo ga napolnili le 800 steklenic.

Limitirano, ekskluzivno – barrique

Francoski izraz za nov 225l hrastov sod. Vračamo se v preteklost. Samo najboljša vina izbranih letnikov imajo ta privileg da jih zorimo v novih lesenih sodih. Tu smo združili tradicionalno pridelavo vin z moderno. Vina so 12 mescev odležala v novih lesenih hrastovih sodih. Tako pripravljena vina zaznamujejo zrele sadne note. Serviramo jih na temperaturi 18-20 stopinj.

RENSKI RIZLING (2016)

SUHO – BARRIQUE

Kralj belih vin ali kot radi rečemo mi vino za kralje in kraljice. Sodi v višjo kategorijo vin. Je kompleksno, moško, alkoholno močnejše vino. V ozadju je čutiti nežno cvetico klasičnega renskega rizlinga, ki je podprta z lesno noto. Izbrani letnik je imel čast 12 mesecev dozorevati v novem 225-litrskem hrastovem sodu, kar ga naredi edinstvenega in limitiranega, saj smo napolnili samo 290 steklenic.

RENSKI RIZLING (2017)

SUHO – BARRIQUE

Vino ima podobne karakteristike kot njegov predhodnik (glej zgoraj). Odležal je 12 mesecev v rabljenem 225-litrskem hrastovem sodu.

HADIKOVA KRI (2018)

MODRI PINOT – SUHO – BARRIQUE

Že uveljavljeno zvrst Hadikova kri (Modri pinot, Zweigelt, Modra frankinja) smo nadgradili. Vino je zorelo 12 mescev v novih 225l lesenih hrastovih sodih. Je poseben letnik, ki si zasluži da ga pustimo dozoreti, saj bo tako lahko pokazal svoj poln potencial. Kombinacijo zrelih sadnih in lesenih not bodo zaznale tudi vaše brbončice.

David vs. Goliath

V nadaljevanju vam navajamo poimenovanja različnih nestandardnih dimenzij steklenic, ki jih imamo v ponudbi. V čem se posamezna serija razlikuje poizkusite in se prepričajte sami.

  • Demi = 0,375 l = 0,5 x 0,75 l stekelenica

  • Magnum = 1,5 l = 2 x 0,75 l steklenici

  • Jeroboam = 3 l = 4 x 0,75 l stekelenice

  • Bordeaux Jeroboam = 5 l = 6,67 x 0,75 l steklenice

HADIKOVA KRI (2017)

DEMI = 0,375 l

SUHO

ZORJENO V HRASTOVEM SODU

HADIKOVA KRI (2017)

MAGNUM = 1,5 l

SUHO

ZORJENO V HRASTOVEM SODU

HADIKOVA KRI (2017)

JEROBOAM = 3 l

SUHO

ZORJENO V HRASTOVEM SODU

HADIKOVA KRI (2017)

BORDEAUX JEROBOAM = 5 l

SUHO

ZORJENO V HRASTOVEM SODU

Že uveljavljeno zvrst Hadikova kri (Modri pinot, Zweigelt, Modra frankinja) smo malenkost nadgradili. Iz letnika 2017 smo 825 l vina dali zoret v hrastove sode 225 l in 300 l. V nadaljevanju smo dobili zanimivo kombinacijo dveh tipov sodov, ki ni klasičen barrique. Obenem smo to limitirano serijo napolnili v 0,375 l, 1,5 l 3 l, in 5 l steklenice.

Po obroku, za zdravje in lahko noč…

GRIPA STOP

VINSKO ŽGANJE

DOMAČA GRENČICA

ZELIŠČNI LIKER

VIŠNJEV LIKER

Za zaključek Vam z veseljem postrežemo z enim od naših digestivov, domačo grenčico, nastalo iz skrbno nabranih, prebranih in posušenih zelišč. Po receptu naše babice za boljšo prebavo priporočamo domač višnjev liker: ročno obrane višnje, nežno iztisnjene in začinjene za sladek zaključek dneva. Vinsko žganje: skrbno destilirano vino se je pretvorilo v belo tekoče zlato … Predhodnik našega domačega vinjaka. Naravna preventiva proti gripi.

Degustacije

Za vas smo pripravili tematske pokušine vin, s pomočjo katerih boste lahko spoznali Lendavske Gorice v malem in tudi del naše ponudbe …

CENIK DEGUSTACIJ 2023 – V pripravi…

Ponudba Krog

1.

1. POZDRAV S PENINO, ki vam jo po želji odpremo tudi s sabljo.

1. in 2.

2. DOMAČI NAREZEK, ki ga lahko vedno poskusite. Pripravljen je le iz domačih dobrot hiše.

1. – 3.

3. POKUŠINA VIN, standardna, vsebuje pet vzorcev vin in dva pereca. Ne pozabimo na predstavitev v petih jezikih (slovenskem, madžarskem, angleškem, nemškem, hrvaškem).

1. – 4.

4. OGLED KLETI

1. – 5.

5. BABIČINI RETAŠI, iz doma narejenega vlečenega testa in z različnimi nadevi. Po receptu naše babice.

Za velike in male gurmane …

S ponosom vam postrežemo z narezkom iz naših domačih sušenih in zorjenih mesnin.
Na narezku vam ponujamo domače meso iz tunke, zašink, Cukovo šunko, salame iz svinjine in govedine (ekološko višavsko škotsko govedo), dimljena rebra, klobase iz svinjine in govedine (ekološko višavsko škotsko govedo), zaseko ter domačo sezonsko svežo oziroma vloženo zelenjavo. Za vas smo dodali še sir iz našega hladilnika, ki smo ga narezali z našim strojem. Zanj včasih v šali rečemo, da je to v 50 odstotkih naš domači sir.

Za velike in male sladkosnede – sladica naše babice …

Z veseljem vam postrežemo s štrudlom, narejenim po receptu naše babice. Narejen je iz ročno vlečenega testa, polnjen z različnimi nadevi, s pridihom domačnosti in dvojezičnosti.

Darilni paketi

Podarite svojim najdražjim darilni bon, ki vključuje enega od naših paketov. Lahko si sestavite svoj unikatni darilni bon s ponudbo Hiše vina ali individualno prirejeno ponudbo okoliških ponudnikov. Darilne bone lahko naročite na e-naslovu info@hvc.si.

V pripravi…

Darilni program

Cenik

CENIK 2023 – V PRIPRAVI