Vina

V Hiši vina Cuk prodajamo le lastna stekleničena vina. Vinograde obdeluje družina na 2 hektarjih, kar predstavlja približno 12.000 trt. Pridelujemo 6 belih in 3 rdeče vrste. To so laški rizling, renski rizling, beli pinot, sivi pinot, modri pinot, sauvignon blanc, rumeni muškat, zweigelt in modra frankinja. Vse vino v kleti Cukovih je vrhunsko in se stekleniči.

Vznemirjajoče, žgečkljivo, drugačno …

MATIJA (2018)

PENEČE VINO – ROSÉ – BRUT

Je zelo suha rosé penina, pripravljena po klasični metodi fermentacije v steklenici. Zvrst modrega pinota, modre frankinje in zweigelta. Zaznamujejo jo sadnost in prijetne kisline.

ERIK (2016)

PENEČE VINO – BELO – EXTRA SUHO

Je zelo suha bela penina, pripravljena po klasični metodi fermentacije v steklenici. Zvrst belega pinota, sivega pinota in rumenega muškata. Zaznamujejo jo prijetne arome in okus dozorelega grozdja.

Sveže, mlado, moderno …

BIDERMAJER (2023)

SUHO

Zvrst sivega pinota, sauvignona, rumenega muškata in belega pinota. Je sveže, lahko poletno vino, ki tvori iz vseh zgoraj naštetih sort tvori lep travniški »BIDERMAJER« šopek cvetlic.

PIROŠKINE SOLZE (2023)

ROSÉ – SUHO

Zvrst modrega pinota, modre frankinje in zweigelta. Rosé vino nežno rožnate barve. S svojimi prijetnimi kislinami in nižjo vsebnostjo alkohola je zelo primeren za pitje v prijetni družbi na sončni terasi. Legendo ljubezni med Piroško in Hadikom pa vam bomo z veseljem razkrili v nadaljevanju.

KINDERMACHER (2023)

POLSLADKO

Zvrst sauvignona, sivega pinota in rumenega muškata. Je nežno polsladko vino z aromo čajevke (rumena vrtnica). Zaradi vsebnosti nižjih kislin je primerno tudi za dopoldansko pitje. Če se ga pije v popoldanskih oziroma večernih urah, je lahko posledica razneženosti in dobre volje pri nežnejšem spolu. Zato ga v nekaterih državah imenujejo tudi »kindermacher« vino.

Karakterno, konkretno, klasično …

LAŠKI RIZLING
(2023)

SUHO

Je kraljica vin, ki nam v suhi podobi predstavlja značaj Lendavskih Goric. Njegove sadne note nas spominjajo na citruse, ki so prepoznavni znak dozorelega laškega rizlinga. Kombinacija preostanka sladkorja in kislin vas popelje v svet, ki ga lahko začutite v Lendavskih Goricah.

RENSKI RIZLING (2023)

SUHO

Kralj belih vin ali kot radi rečemo mi vino za kralje in kraljice. Sodi v višjo kategorijo vin. Je kompleksno, moško, alkoholno močnejše vino, ki pa v ozadju z nežno cvetico modrih spominčic vino ublaži in naredi elegantno.

RENSKI RIZLING (2021)

SUHO

Kralj belih vin ali kot radi rečemo mi vino za kralje in kraljice. Sodi v višjo kategorijo vin. Je kompleksno, moško, alkoholno močnejše vino, ki pa v ozadju z nežno cvetico modrih spominčic vino ublaži in naredi elegantno.

BELI PINOT

(2019)

SLADKO – IZBOR – 0,5l

Bratranec chardonnayja. Sodi v višjo kategorijo vin. Vino je kompleksno, a vseeno uglajeno kot sodobni moški. Je alkoholno močnejše vino. Kombinacija sadnih not, kislin in barve je naredila vino enkratno in posebno. Sodi med bolj priljubljene sorte našega kletarja.

Preizkušeno, uveljavljeno, ustaljeno …

HADIKOVA KRI (2020)

SUHO

Zvrst modrega pinota, modre frankinje in zweigelta. Združili smo Francoza, Nemca in Avstrijca. Kljub ponosnim značilnostim vseh treh sort nam je uspela zelo lepa rubinasta barva, ki jo spremljajo markantnost, uglajenost, posebnost in velikost vina. Pijemo ga tudi v znak in spoštovanje naše bogate lendavske zgodovine, ki jo je zaznamoval tudi Mihael Hadik, padli vojskovodja iz časa Turkov.

BANFFY’S (2017)

MODRI PINOT – SUHO

Je 100-odstotni modri pinot. Grozdje je bilo v času trgatve visoko dozorelo, kar dokazujeta temno rdeča barva in višja vsebnost alkohola. Čutiti je suho zrelo sadje in okus domače babičine marmelade, ki nas popeljejo v radovednost … Zakaj ravno ime Banffy’s?

Dozorelo, elegantno, drugačno …

ŠEFOVO VINO (2018)

SUHO

Izbrano zvrst modrega pinota, modre frankinje in zweigelta smo za 18 mesecev dali zoreti v 300-litrske hrastove sode. Tako je nastala limitirana in edinstvena serija Šefovega vina, saj smo ga napolnili le 800 steklenic.

VINO ŠEFICE (2020)

SUHO

Je dopolnitev Šefa. Eleganca, polnost in rubinasta barva vam daje občutek enostavnosti, kar pa to vino za gotovo ni. Vino je sveže, sadno in podkrepleno z tanini. Ščepec lesa pa mu doda piko na i.

Limitirano, ekskluzivno – barrique

Francoski izraz za nov 225l hrastov sod. Vračamo se v preteklost. Samo najboljša vina izbranih letnikov imajo ta privileg da jih zorimo v novih lesenih sodih. Tu smo združili tradicionalno pridelavo vin z moderno. Vina so 12 mescev odležala v novih lesenih hrastovih sodih. Tako pripravljena vina zaznamujejo zrele sadne note. Serviramo jih na temperaturi 18-20 stopinj.

RENSKI RIZLING (2017)

SUHO – BARRIQUE – 0,375l

Vino ima podobne karakteristike kot njegov predhodnik (glej zgoraj). Odležal je 12 mesecev v rabljenem 225-litrskem hrastovem sodu.

HADIKOVA KRI (2018)

SUHO – BARRIQUE

Že uveljavljeno zvrst Hadikova kri (Modri pinot, Zweigelt, Modra frankinja) smo nadgradili. Vino je zorelo 12 mescev v novih 225l lesenih hrastovih sodih. Je poseben letnik, ki si zasluži da ga pustimo dozoreti, saj bo tako lahko pokazal svoj poln potencial. Kombinacijo zrelih sadnih in lesenih not bodo zaznale tudi vaše brbončice.

David vs. Goliath

V nadaljevanju vam navajamo poimenovanja različnih nestandardnih dimenzij steklenic, ki jih imamo v ponudbi. V čem se posamezna serija razlikuje poizkusite in se prepričajte sami.

  • Demi = 0,375 l = 0,5 x 0,75 l stekelenica

  • Magnum = 1,5 l = 2 x 0,75 l steklenici

  • Jeroboam = 3 l = 4 x 0,75 l stekelenice

  • Bordeaux Jeroboam = 5 l = 6,67 x 0,75 l steklenice

HADIKOVA KRI (2017)

DEMI = 0,375 l

SUHO

ZORJENO V HRASTOVEM SODU

HADIKOVA KRI (2017)

MAGNUM = 1,5 l

SUHO

ZORJENO V HRASTOVEM SODU

HADIKOVA KRI (2017)

JEROBOAM = 3 l

SUHO

ZORJENO V HRASTOVEM SODU

HADIKOVA KRI (2017)

BORDEAUX JEROBOAM = 5 l

SUHO

ZORJENO V HRASTOVEM SODU

Že uveljavljeno zvrst Hadikova kri (Modri pinot, Zweigelt, Modra frankinja) smo malenkost nadgradili. Iz letnika 2017 smo 825 l vina dali zoret v hrastove sode 225 l in 300 l. V nadaljevanju smo dobili zanimivo kombinacijo dveh tipov sodov, ki ni klasičen barrique. Obenem smo to limitirano serijo napolnili v 0,375 l, 1,5 l 3 l, in 5 l steklenice.

Po obroku, za zdravje in lahko noč…

GRIPA STOP

VINSKO ŽGANJE

VINSKI LIKER

Za zaključek Vam z veseljem postrežemo z enim od naših digestivov. Po receptu naše babice za boljšo prebavo priporočamo domači vinski liker: ročno obrano  grozdje, nežno iztisnjene in začinjene za sladek zaključek dneva. Vinsko žganje: skrbno destilirano vino se je pretvorilo v belo tekoče zlato … Predhodnik našega domačega vinjaka. Naravna preventiva proti gripi.

Ponudba Krog – classic

1.

1. POZDRAV S PENINO, ki vam jo po želji odpremo tudi s sabljo.

1. – 2.

2. DOMAČI NAREZEK, ki ga lahko vedno poskusite. Pripravljen je le iz domačih dobrot hiše.

1. – 3.

3. POKUŠINA VIN, standardna, vsebuje pet vzorcev vin in dva pereca. Ne pozabimo na predstavitev v petih jezikih (slovenskem, madžarskem, angleškem, nemškem, hrvaškem).

1. – 4.

4. OGLED KLETI

1. – 5.

5. BABIČINI RETAŠI, iz doma narejenega vlečenega testa in z različnimi nadevi. Po receptu naše babice.

35 €

Min. št. oseb 2
Časovni okvir 2 uri.
Več o tem tukaj.

35 €

Klikni tukaj.

Min. št. oseb 2
Časovni okvir 2 uri.
Več o tem tukaj.

Ponudba Krog – premium

1.

1. POZDRAV S PENINO, ki vam jo po želji odpremo tudi s sabljo.

1. – 2.

2. OBOGATENI DOMAČI NAREZEK, ki ga lahko vedno poskusite. Pripravljen je le iz domačih dobrot hiše.

1. – 3.

3. POKUŠINA VIN, vsebuje sedem vzorcev vin in dva pereca. Ne pozabimo na predstavitev v petih jezikih (slovenskem, madžarskem, angleškem, nemškem, hrvaškem).

1. – 4.

4. OGLED KLETI

1. – 5.

5. BABIČINI RETAŠI, iz doma narejenega vlečenega testa in z različnimi nadevi. Po receptu naše babice.

1. – 6.

6. DIGESTIV

55 €

Min. št. oseb 4
Časovni okvir 3 ure.
Več o tem tukaj.

55 €

Klikni tukaj.

Min. št. oseb 4
Časovni okvir 3 ure.
Več o tem tukaj.

Za velike in male gurmane …

S ponosom vam postrežemo z narezkom iz okoliških domačih sušenih in zorjenih mesnin.
Na narezku vam ponujamo domače meso iz tunke, zašink, šunko, salame iz svinjine in govedine, dimljena rebra, klobase iz svinjine in govedine, zaseko ter domačo sezonsko svežo oziroma vloženo zelenjavo. Za vas smo dodali še sir iz našega hladilnika, ki smo ga narezali z našim strojem. Zanj včasih v šali rečemo, da je to v 50 odstotkih naš domači sir.

Za velike in male sladkosnede – sladica naše babice …

Z veseljem vam postrežemo s štrudlom, narejenim po receptu naše babice. Narejen je iz ročno vlečenega testa, polnjen z različnimi nadevi, s pridihom domačnosti in dvojezičnosti.

Darilni paketi

Podarite svojim najdražjim darilni bon, ki vključuje enega od naših paketov. Lahko si sestavite svoj unikatni darilni bon s ponudbo Hiše vina ali individualno prirejeno ponudbo okoliških ponudnikov. Darilne bone lahko naročite na e-naslovu info@hvc.si.

V pripravi…

Darilni program